5


Translate

21 Νοε 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Επιβιώνοντας στην άγρια φύση της Σιβηρίας για 70 χρόνια

Στα μέσα του 17ου αιώνα, ο ηγέτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Νίκων, εισήγαγε ριζικές μεταρρυθμίσεις στη Ρωσία. 
Πολλοί δεν μπορούσαν να δεχθούν τις αλλαγές και έγιναν γνωστοί ως "παλιότεροι πιστοί". Για να αποφευχθεί η θρησκευτική δίωξη πρώτα από την Ορθόδοξη Εκκλησία και μετά
από τους Σοβιετικούς, οι οικογένειες έφυγαν σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου. Το 1978, μια τέτοια οικογένεια,
ανακαλύφθηκε από μια ομάδα γεωλόγων στην απομακρυσμένη Ρωσική Δημοκρατία Khakassia, στη Σιβηρία. Οι Λύκοβοι φαινόταν σαν να ανήκαν σε έναν προηγούμενο αιώνα, χρησιμοποιούσαν πρωτόγονα μέσα στην καθημερινή τους ζωή. Ήταν απόλυτα αυτάρκεις και ακόμα περισσότερο θρησκευόμενοι.
Το 1936, μια οικογένεια Ρώσων “παλαιόπιστων” ταξίδεψε βαθιά στην τεράστια τάιγκα της Σιβηρίας, για να ξεφύγει από τις διώξεις και να προστατεύσει τον τρόπο ζωής τους. Οι Λύκοβες τελικά εγκαταστάθηκαν στα βουνά Sayan, 160 μίλια από οποιοδήποτε άλλο σημάδι του πολιτισμού.
Το 1944, η Αγαφία Λύκοφ γεννήθηκε σε αυτή την έρημο. Σήμερα, είναι η τελευταία που ζει εκεί, παραμένοντας σταθερή στην απομόνωσή της.
Η ιστορία αυτή, πράγματι είναι ιδιαίτερη και μπορεί κάποιος να αποκομήσει στοιχεία που είναι χρήσιμα σε κατάσταση επιβίωσης!!!
.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου