5


Translate

22 Νοε 2017

Στον αστερισμό του… «Νιμπίρου» ο Α.Τσίπρας: Πρωτοφανή επεισόδια και ξύλο στη Μάνδρα με τον πρωθυπουργό να τα ρίχνει στην κλιματική αλλαγή. (Βιντεο)

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, μετά τις φονικές πλημμύρες. Aυτά συμβαίνουν ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο και ο πρωθυπουργός της χώρας ρίχνει τις ευθύνες στην…κλιματική αλλαγή! Πάλι καλά που δεν μας προέκυψαν και παλιρροϊκά κύματα λόγω Νιμπίρου. Ολα θα τα ακούσουμε, ευθύνες όμως δεν έχει κανένας. Επίλογος με ξύλο λοιπόν.
Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο!
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο.


Όλα ξεκίνησαν μετά τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των πλημμυρών.
Τότε, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης, άρχισε να φωνάζει και να κατηγορεί τη Δήμαρχο Μάνδρας ότι ήταν απούσα, όταν στην πρώτη αυτή συνεδρίαση και με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η Δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων και κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν προς το δημοτικό συμβούλιο.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να ανεβαίνουν σε θρανία και να γρονθοκοπούν τον κ. Σαμπάνη, φωνάζοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την απόφασή του να κάνει αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες.
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ενώ δήμαρχοι άλλων πόλεων, όπως ο κ. Πατούλης και ο κ. Παχατουρίδης, που ήταν παρόντες, υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του δήμου καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, βοηθώντας με κάθε μέσο τους πληγέντες.
Τελικά οι κομάντος της ΟΠΚΕ πήγαν στη Μάνδρα ή στο σπίτι του πρωθυπουργού;

Με τον φόβο του πλιάτσικου στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που χτύπησαν οι φονικές πλημμύρες η ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε κομάντος της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), η οποία όμως, σύμφωνα με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννας Κριεκούκη έφυγε για να φυλάξει την πρωθυπουργική κατοικία.
Σε απάντηση αυτής της σοβαρής καταγγελίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λέει ότι τα λεγόμενα της δημάρχου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και πως η μοναδική ομάδα ΟΠΚΕ που είχε διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας, και όχι τρεις όπως περιέγραφε η αστυνομική ανακοίνωση, δεν ήταν στην οικία του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη.
Ωστόσο, η ΓΑΔΑ αφήνει κάποια κενά σημεία:
Το πρώτο είναι πως η βάρδια της Κ-211 ομάδας ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Μάνδρας ξεκινούσε στις 14:00 και τελείωνε στις 22:00. Ομως στη Μάνδρα έφτασε στις 19:00, Και αυτό διότι με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας μετακινήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, έως τις 17:30 το απόγευμα για να καλύψει τη μετακίνηση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί, για άλλον υπηρεσιακό λόγο. Έπειτα έφυγε από εκεί και έφθασε στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου σχεδόν 1,5 ώρα αργότερα. Αρα ο «ωφέλιμος» χρόνος παραμονής της στην περιοχή ήταν τρεις ώρες.
Το δεύτερο είναι πως με βάση την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ μία ομάδα ΟΠΚΕ μετακινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στον Νέο Κόσμο. Πρόκειται για την Κ-213 ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελούσε υπηρεσία σε Μενίδι και Ζεφύρι. Στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου, μετακινήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να συμμετάσχει στα μέτρα ασφαλείας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρέστη στην κηδεία του διακεκριμένου πανεπιστημιακού καθηγητή και διανοούμενου Κώστα Βεργόπουλου.
Επιπλέον, η μία ομάδα ΟΠΚΕ, που εκτελεί βραδινή βάρδια στην Μάνδρα Αττικής, μετά τις 22:00 το βράδυ μετακινείται στο σπίτι του πρωθυπουργού για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα διμοιρία των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το Σάββατο, που έκανε την καταγγελία η δήμαρχος Μάνδρας, η ομάδα Κ-223 ΟΠΚΕ με εντολή του Κέντρου Ασφάλειας, στις 22:10 παρέμεινε στη συμβολή των οδών Αγ. Γλυκερίας και Κοκκερέλ στην Κυψέλη, δίπλα από το σπίτι του πρωθυπουργού στο πλαίσιο λήψης μέτρων ασφάλειας.
Πέραν αυτών ωστόσο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ειδικών δράσεων για την πρόληψη κλοπών στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας Αττικής και της Νέας Περάμου, σε έξι περιπτώσεις συνελήφθησαν 13 άτομα.
Με νεότερη ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίζει «πως συνεχίζεται, για όσο διάστημα απαιτηθεί, η διάθεση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας-Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, έχουν διατεθεί συνολικά 235 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 3 ΟΠΚΕ, 80 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και 6 Ομάδες ΔΙΑΣ. Συνολικά, από 16 Νοεμβρίου, έχουν διατεθεί 1.656 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων.
Επιπλέον, από σήμερα έχει διατεθεί και ασθενοφόρο της Ελληνικής Αστυνομίας με γιατρό, ψυχολόγο και νοσηλευτή».
Ο Α.Τσίπρας βλέπει…κλιματική αλλαγή!
Με την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής αντιπροσωπείας ξεκίνησε νωρίτερα η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στο προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.
Ο Α.Τσίπρας ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επέδειξε από την πρώτη στιγμή στη μεγάλη τραγωδία που έζησε η Ελλάδα και πρόσθεσε:
«Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, σε εμάς στην Ελλάδα φαινόμενα πλημμυρικά, εδώ μεγάλη ανομβρία. Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο».
Και κατέληξη:
«Εύχομαι μαζί τη βροχή, να φέρουμε και ελπίδα στον Κυπριακό λαό που δικαιούται ένα μέλλον καλύτερο και δικαιούται μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα».
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου