5


Translate

24 Απρ 2018

Ηλικιωμένος σκύλος έμεινε επί 15 ώρες δίπλα σε 3χρονη που χάθηκε στο βουνό

Η περιπέτεια της μικρής Aurora είχε αίσιο τέλος και ο 17χρονος Max ήταν άγρυπνος φρουρός της
Ο κουφός και με περιορισμένη όραση σκύλος Max απέκτησε στα 17 του χρόνια έναν τίτλο: αυτόν του ήρωα. Κι αυτό γιατί έμεινε για περισσότερες από 15 ώρες άγρυπνος φρουρός, μέσα στη βροχή, δίπλα σε ένα 3χρονο κορίτσι, που είχε χαθεί.

Η εξαφάνιση της μικρής Aurora, από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, δηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το ABC.net.au. Τριγύριζε μόνη της και όταν η οικογένειά της την αναζήτησε, δεν μπόρεσε να τη βρει.
Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, πάνω από 100 εθελοντές των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, αστυνομικοί αλλά και πολίτες συμμετείχαν στις συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής.
Η γιαγιά της 3χρονης Leisa Bennett περιγράφει πώς άκουσε τη φωνούλα του κοριτσιού από την κορυφή του βουνού, το Σάββατο, και ξεκίνησε να τη βρει. Πρώτα όμως βρήκε τον Max.
«Ξεκίνησα για το βουνό και, όταν έφτασα στην κορυφή, ο σκύλος ήρθε προς τα εμένα και με οδήγησε κατευθείαν στην Aurora» περιγράφει.
Το κορίτσι βρέθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το σπίτι της.
«Η περιοχή γύρω από το σπίτι είναι ορεινή, πολύ αφιλόξενο έδαφος για να περπατά κανείς. Ο σκύλος ήταν πιστός δίπλα της» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών. «Ήταν τυχερή, ήταν και ο καιρός κακός, έκανε κρύο και έβρεχε».
«Η Aurora μάλλον τρόμαξε από τα δάκρυα και τις φωνές μου, αλλά της εξήγησα πως ήταν δάκρυα χαράς» περιέγραψε η Bennett. «Θα μπορούσε να είχε άλλη κατάληξη αυτή η ιστορία, αλλά είναι εδώ, είναι ζωντανή, είναι καλά».
Όσο για τον Max, οι ακούραστες προσπάθειές του και η αφοσίωσή του του χάρισαν τον τιμητικό τίτλο του αστυνομικού σκύλου.
r182aoxv.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου