5


Translate

24 Απρ 2018

Οι Μοσχοβίτες χτίζουν καταφύγια μεταδίδει το BBC εν μέσω απειλών για επίθεση Ισραήλ-ΗΠΑ στη Συρία – Β.Πούτιν: «Αν η Ρωσία δεχθεί επίθεση τότε…»

Μεγάλο αφιέρωμα του ανταποκριτή BBC στη Μόχα που μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά καταφύγια που κατασκευάζουν οι «πλούσιοι Μοσχοβίτες»  για να προστατευθούν εναντίον του Ν.Τραμπ ενώ αναφέρει την προειδοποίηση της Ρωσίας που υπάρχει για καταστροφικές συνέπειες αν το Ισραήλ επιτεθεί εναντίον των ρωσικών S-300 στην Συρία! 
Είμαστε τόσο κοντά σε σύγκρουση Ρωσίας-Ισραήλ στην Συρία με την άφιξη του USS Harry S. Truman;
Συνεπώς, όλα δείχνουν πως υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση μεταξύ Ισραήλ-Ρωσίας για την μεταφορά των S-300 σε συριακά «χέρια».
Πληροφορίες φέρουν τους Ρώσους να έχουν διαμηνύσει στους ισραηλινούς πως «δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον το Ιράν».
Την ίδια στιγμή όμως ο Ρώσος ηγέτης δηλώνει με λιτό μκαι κατηγορηματικό τρόπο  : «Αν η Ρωσία δεχθεί επίθεση αυτό θα είναι το τέλος του κόσμου» , μιλώντας  σε απόσπασμα από την ταινία του Vladimir Soloviev με τίτλο «Η Νέα Παγκόσμια Τάξη» .
«Tα πλάνα μας για τη χρήση πυρηνικών όπλων ,και ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ, αλλά τα θεωρητικά μας σχέδια πάντα προβλέπουν την απόφαση «εξαπόλυσης πυρηνικής αντεπίθεσης». Τι σημαίνει αυτό ; ότι η απόφαση της χρήσης πυρηνικών όπλων δεν μπορεί να ληφθεί παρά μόνο στην περίπτωση όπου το σύστημα  προληπτικού συναγερμού αναγνωρίσει όχι μόνο την εκτόξευση ενός πυραύλου αλλά με μια συγκεκριμένη πρόβλεψη της τροχιά της  πτήσης του προς το έδαφος  της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  Αυτό είναι αυτό που θα ενεργοποιήσει αμέσως όπως εμείς την αποκαλούμε «εξαπόλυση  αντεπίθεσης», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.
Τα προοίμια για ότι συμβαίνει μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ  ενώ δισεκατομμύρια πολίτες κινούνται και εργάζονται σχετικά «αμέριμνοι», το διαπιστώνουμε και από την σημερινή δήλωση του απεσταλμένου του προέδρου της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.
«Το ΝΑΤΟ διέσχισε την νοητή  γραμμή με την «αδικαιολόγητη» στρατιωτική συγκέντρωσή του στο κατώφλι της Ρωσίας», προειδοποίησε ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ ο Αλεξάντρ Γκρούσκο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η παγκόσμια ασφάλεια δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς την Ρωσία.
«Οι σχέσεις της Ρωσίας με τα γειτονικά κράτη τα οποία έχουν αναπτύξει «στρατιωτικές διαστάσεις»,  συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής..είναι σε οριακό σημείο» , ανέφερε ο Γκρούσκο. «Η  κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει τώρα, χάρη σε μια ομάδα συζήτησης στο Valdai Club», τόνισε ο ίδιος .
«Τώρα, χάρη στο ΝΑΤΟ, έχουμε μια στρατιωτική διάσταση, και  η επιλογή τους, είναι να διασχίσουν την κόκκινη γραμμή», ανέφερε ο Γκρούσκο.
Ενώ η Δύση προσπαθεί σκληρά να απομονώσει τη Ρωσία και να τροφοδοτήσει την αντι-ρωσική υστερία, η διεθνής ασφάλεια είναι το μόνο πράγμα που υποφέρει από αυτήν την προσέγγιση, επισημαίνει ο ίδιος.
«Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να δημιουργήσουν ασφαλή καταφύγια», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι κάθε προσπάθεια κατέληξε σε αποτυχία. Η δημιουργία σταθερών συστημάτων ασφαλείας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Grushko.
«Ωστόσο, εάν η συμμαχία στοχοποιήσει την Ρωσία, θα βλάψει μόνο τη δική της ασφάλεια. Αν δεν θέλουν διάλογο, τότε δεν θα υπάρξει κανένας διάλογος . Χρειάζονται δύο για το τανγκό όπως γνωρίζετε, και αυτή η στάση είναι η συνειδητή επιλογή της συμμαχίας» , ανέφερε ο Γκρούσκο.
Με το σκηνικό να μυρίζει μπαρούτι, δύο αμερικανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Trident II D5 που ήταν σε θέση να μεταφέρουν πυρηνικά εκτοξεύθηκαν  στον Ειρηνικό Ωκεανό από το υποβρύχιο USS Nebraska. 
Η εκτόξευση προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την ανησυχία ολόκληρου του πλανήτη από τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας η οποία τρεις ημέρες πριν την δοκιμή των ΗΠΑ, εκτόξευσε βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο SARMAT από το κοσμοδρόμιο Πλετσέκ , κραδαίνοντας την «δαμόκλειο σπάθη» προς στις ΗΠΑ και την δύση γενικά .  
Ο αμερικανικός βαλλιστικός πύραυλος Trident II,  διαθέτει εμβέλεια περίπου 7.400 χιλιόμετρα (D5) και από το 1990 «εξοπλίζει» τα αμερικανικά υποβρύχια κλάσης «Οχάιο», αλλά  και τα υποβρύχια του Βρετανικού Βασιλικού  Ναυτικού  κλάσης Vanguard .
Το  υποβρύχιο USS Νεμπράσκα έχει μήκος 170 μέτρα, βάρος 19 χιλιάδες τόνους, ταχύτητα 25 κόμβων ενώ «μεταφέρει» 154 πυραύλους Tomahawk  και 24  βαλλιστικούς πυραύλους Trident II . Επιπλέον, τα υποβρύχια αυτού του τύπου διαθέτουν τέσσερα περιβλήματα τορπιλών 533 mm για τις τορπίλες Mark 48.
Βίντεο από τη δοκιμή ενός ακόμη προηγμένου πυραυλικού συστήματος, που μπορεί να καταστρέψει τους νατοϊκούς δορυφόρους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Σε μια νέα επίδειξη δύναμης προς τη Δύση και σε μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Βρετανία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ βρίσκεται στο κόκκινο λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ, η Μόσχα προχώρησε στη δοκιμή του αναβαθμισμένου αντιβαλλιστικού συστήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί θεωρητικά για να την προστατεύει από εχθρικές πυραυλικές επιθέσεις, αλλά διαθέτει πολύ πιο προηγμένες δυνατότητες.
.
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου