5


Translate

12 Ιαν 2019

Έκρηξη με τραυματίες στο Παρίσι (Βιντεο & Φωτο)

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλές προθήκες καταστημάτων στην περιοχή.
Το περιστατικό έγινε σε φούρνο

 στην οδό Trévise, στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πιθανότερη αιτία για το συμβάν η διαρροή αερίου

Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξηΗ ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα.
Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.


Πηγή σχεδιαγράμματος 'dailymail'
Πηγή σχεδιαγράμματος 'dailymail'
Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο κινητοποιήσεων
Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα όπου η κινητοποίηση των Αρχών ήταν μεγάλη λόγω των σημερινών συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης.
Το Yπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας είχε προβλέψει την ανάπτυξη 5.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στην πρωτεύουσα, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού της χωροφυλακής για τη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων».
.
.
πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου