5


Translate

20 Ιουν 2019

Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Επίθεση Αράβων με σπασμένα μπουκάλια – Για γκέτο μιλούν κάτοικοι & καταστηματάρχες

Σε πεδίο μάχης μεταξύ των παράνομων μεταναστών έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως καταγγέλουν κάτοι και καταστηματάρχες η κατάσταση θυμίζει γκέτο. Μόλις χθες, ομάδες νεαρών Αράβων συγκρούστηκαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σπασμένα μπουκάλια.


Οι επιθέσεις γίνονται με αυξημένη συχνότητα και πολλές φορές μπροστά στα μάτια περαστικών και τουριστών προκαλώντας σοκ σε όσους γίνονται μάρτυρες της ανεξέλεγκτης βίας που έχει κατακλύσει τα μεγάλα κέντρα της Ελλάδας.
Συμπλοκή με σπασμένα μπουκάλια και τραυματίες σημειώθηκε μεταξύ ομάδων νεαρών αραβικής καταγωγής, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία της Καμάρας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών περαστικών, οι οποίοι έντρομοι έτρεχαν να απομακρυνθούν από το σημείο.
Φωνάζοντας και κρατώντας στα χέρια σπασμένα μπουκάλια μπύρας, οι νεαροί για άγνωστη αφορμή άρχισαν να ανταλλάσσουν χτυπήματα. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας από τους νεαρούς τραυματίστηκε σοβαρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, λίγο πάνω από το σβέρκο, όταν κάποιος από την αντίπαλη ομάδα τον έκοψε με ένα σπασμένο μπουκάλι.
Η συμπλοκή συνεχίστηκε δίπλα ακριβώς από την πιάτσα των ταξί, στην οδό Εγνατία, όπου οι νεαροί συνέχισαν να χτυπιούνται και να εκσφενδονίζουν ο ένας στον άλλον κομμάτια ξύλου, που πήραν από γειτονικούς κάδους σκουπιδιών.

Οι οδηγοί των ταξί αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τα οχήματά τους από το σημείο, για να μη σημειωθούν φθορές σε αυτά από τη συμπλοκή. Λίγα λεπτά αργότερα έξι μηχανές της ομάδας Δίας, με δύο άντρες η καθεμία, έφτασαν στο σημείο, ωστόσο, οι νεαροί είχαν απομακρυνθεί.
Συχνές οι συρράξεις μπροστά σε περαστικούς
Είναι πολύ συχνές οι συρράξεις και οι καβγάδες μεταξύ νεαρών αραβικής καταγωγής σε πολύ κεντρικά σημεία της Καμάρας και της Ροτόντας, όπου κατά δεκάδες συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σε κάποιες περιπτώσεις, δίπλα σε περαστικούς, ακόμα και μπροστά στα έντρομα μάτια μικρών παιδιών, έχουν βγει μαχαίρια, έγινε χρήση σπρέι πιπεριού και άτομα μεταφέρθηκαν αιμόφυρτα σε νοσοκομείο.
Κάτοικοι και καταστηματάρχες είναι αγανακτισμένοι, αφού τα τελευταία χρόνια η περιοχή τους έχει μετατραπεί σε γκέτο. Όπως τονίζουν, σύμφωνα με το ethnos.gr, o φόβος έχει «φωλιάσει» στην περιοχή, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας περιφέρονται κακοποιά στοιχεία και γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες, ακόμα και έξω από σχολικό συγκρότημα.
Η αστυνομία κάνει συχνές περιπολίες στα πάρκα και στα στενά γύρω από τη Ροτόντα και στην πλατεία της Καμάρας, γίνονται συλλήψεις, ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζεται αμείωτο.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία ιδιαίτερα ζωντανή περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται δίπλα στην πανεπιστημιούπολη, λειτουργούν πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, καθώς και εμπορικά μαγαζιά και διέρχονται από αυτήν καθημερινά χιλιάδες άτομα.
Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται δύο από τα μεγαλύτερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, η Ροτόντα (περιλαμβάνεται και στη λίστα της UNESCO) και η Καμάρα, με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου