5


Translate

20 Ιουν 2019

Δραματική τοποθέτηση Αποστολάκη: «Αν συμβεί επεισόδιο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ μίλησε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης το βράδυ της Πέμπτης. Ο υπουργός Αμυνας εξέφρασε την πεποίθηση πως «σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας».



«Ο Ερντογάν δεν σταματά τις προκλήσεις και φαίνεται πως τα μέτρα και οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν αναστέλλουν τις κινήσεις τους», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. «Δεν θα επιτρέψουμε να πάνε οι Τούρκοι στο Καστελόριζο» σημείωσε ωστόσο σε αυστηρό τόνο, γιατί τότε «δεν θα υπάρχουν επιλογές».
«Οι προθέσεις της Τουρκίας είχαν στο πλάνο και την ελληνική ΑΟΖ. Η εκτίμηση είναι ότι είναι τόσα τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν που δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να το πράξουν» εκτίμησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Στο ενδεχόμενο ωστόσο θερμού επεισοδίου στο Καστελόριζο εξήγησε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τις κινήσεις της Ελλάδας. «Δεν μπορούμε να πούμε τι ενέργειες θα κάνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν επιλογές» σημείωσε, ωστόσο επανέλαβε: «Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ας υπολογίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας».
Ευάγγελος Αποστολάκης: Να εξαντλήσουμε την διπλωματική οδό

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ γιατί η Ελλάδα δεν παρενέβη όταν το τουρκικό γεωτρύπανο προσέγγισε την Κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός τόνισε πως πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλα τα όπλα της διπλωματικής οδού και μετά θα χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά. Η εκτίμησή του πάντως είναι ότι δε θα φτάσουν εκεί τα πράγματα.
Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «η αναλογία δυνάμεων έχει διαταραχθεί. Τα χρόνια της κρίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα, «παγώσαμε» όλα τα καινούρια προγράμματα, όμως έγινε νοικοκύρεμα. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας και με καλή διαχείριση των χρημάτων μας και των προϋπολογισμών καταφέραμε να κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο και σε μια καλή επιχειρησιακή ικανότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις».
.
 Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι δηλαδή ΕΕ και ΗΠΑ θα μας εγκαταλείψουν.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου