5


Translate

29 Σεπ 2019

«Πολεμική» ενεργοποίηση από τους Τούρκους: Με άσκηση «επιστράτευσης» στην Α.Θράκη απαντούν στον «Παρμενίωνα» – Δείτε εικόνες & βίντεο

«Πολεμική» ενεργοποίηση από τις τουρκικές δυνάμεις στην Α.Θράκη με υλοποίηση σεναρίων που αφορούν καθαρά «συνθήκες κρίσης», πραγματοποιούν οι Τούρκοι απέναντι στην ελληνική άσκηση «Παρμενίων-2019», ενώ ταυτόχρονα ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ σε μια συμβολική κίνηση επισκέπτεται
την έδρα των «Μπορντό Μπερελί» που αποτελεί την στρατηγική εφεδρεία του τουρκικού ΓΕΕΔ.
.
 Πρόκειται για τουρκικές κινήσεις που ευρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, τόσο για την πραγματική σημασία τους όσο και για τις μελλοντικές προθέσεις των ΤΕΔ τους επόμενους μήνες γενικά, εν μέσω πληροφοριών για επικείμενη τουρκική επίθεση στην Συρία, ενώ το μεταναστευτικό πονοκεφαλιάζει την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Τουρκικός στρατός υλοποιεί εδώ και πέντε ημέρες άσκηση με κλήση εφέδρων με την άσκηση «Yıldırım-2019», η οποία ξεκίνησε από τις 23 Σεπτεμβρίου, και αφορά την δοκιμή ολόκληρου του σχεδίου επιστρατεύσεως στην Ανατολική Θράκη, το οποίο συνεχίζεται με επιτυχία, όπως είχε προγραμματιστεί αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Η φωτογραφία των Τούρκων εφέδρων αφορά σταθμό υποδοχής Εφέδρων στην Ραδαιστό της Ανατολικής Θράκης, ενώ έχουμε δοκιμή με επιτάξεις και κινητοποιήσεις υπηρεσιών, μονάδων υγείας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Η όλη άσκηση αφορά την υλοποίηση προετοιμασιών πολεμικής κινητοποίησης σε ορισμένες περιόδους, και διεξάγεται υπό την ευθύνη της 8ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στην Ραδαιστό μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 04 Οκτωβρίου 2019, αναφέρει το τουρκικό ΓΕΕΔ.

Η 8η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού έχει έδρα στην Ραδαιστό της Ανατολικής Θράκης υλοποιεί στο πλαίσιο των ασκήσεων ταχείας κινητοποίησης «Κεραυνός», σενάρια πολεμικής κρίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ στους Μπορντό Μπερελί
Επίσκεψη με πολύ νόημα έκανε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χ. Ακάρ στην έδρα της επίλεκτης δύναμης κομάντος κάπου έξω από την Άγκυρα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Bordo Bereli αποτελούν το πλέον επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Τα μέλη του  είναι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, και ΕΠΟΠ αποκλειστικά, οι οποίοι προετοιμάζονται για τέσσερα χρόνια μαθαίνοντας εκτός όλων των άλλων και την γλώσσα της χώρας-στόχου.
Οι Bordo Bereli παίρνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο των ΤΕΔ και αποτελούν την επίλεκτη δύναμη που θα δράσει αποκλειστικά και κατά αξιωματούχων της χώρας-στόχου.
Πολλοί ειδικοί αναλυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκτιμούν ότι ο Ερντογάν θέλει να επιβάλει πάση θυσία τα μεγαλεπίβολα σχέδια του στην περιοχή, αρχής γενομένης της εισβολής στην Συρία, στην συνέχεια να προκαλέσει στην Κύπρο, και μετά στο Αιγαίο.
Για όλα αυτά, σύμφωνα και με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, φαίνεται ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να διστάσει να δράσει γενικά, παρά μόνο αν δει για παράδειγμα, την έμπρακτη στρατιωτική αντίδραση των ΗΠΑ στην περιοχή, ή την γενική κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.
Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία  έχει βαθιά γνώση της πολύ δύσκολης καταστάσεως, μιας και λαμβάνει καθημερινά και αξιολογεί τις πληροφορίες για τις κινήσεις των Τούρκων, όπως και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, ειδικά στο κομμάτι που λέει ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης, θα είμαστε εντελώς μόνοι μας, μόνο με τον θεό μαζί μας, πανέτοιμοι όμως ως ένοπλες δυνάμεις απέναντι στην όποια πρόκληση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην ΥΠΑΜ κ.Αποστολάκη περί περιπτώσεων πιθανής ελληνοτουρκικής κρίσης το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες  αποφεύχθηκαν κυριολεκτικά στο παρά ένα, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα είμαστε μόνοι μας σε περίπτωση πολέμου με τους γείτονες.
.

.
 πηγη  .pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου