5


Translate

12 Μαρ 2020

Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός: 34 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 133 στο σύνολο

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια
Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο τα συμπτώματα φαίνεται να είναι ήπια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν αγώνα για τον περιορισμό,
ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει δρακόντεια μέτρα.
Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην χώρα μας! Με βάση τα όσα είπε η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου το απόγευμα της Πέμπτης, 12.03.2020, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News στο Mega, τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 34!
Συνολικά, λοιπόν, η χώρα μας μετρά 133 συνολικά κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι “ορφανά”. Δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.
Η κα Γιαμαρέλλου είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορωνοϊού.
Η ίδια αποκάλυψε πως τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα είναι ήπια, ενώ τόνισε πως “πρέπει να προλάβουμε”.
Ξεκαθάρισε πως η πρόληψη είναι υψίστης σημασίας, αναφερόμενη στο τεστ για τον κορωνοϊό, δηλώνοντας πως αν υπάρξει επαφή με κάποιον που νοσεί από τον ιό, το πρώτο βήμα είναι να μείνουμε σπίτι μας για 14 ημέρες.
Νέα έκτακτα μέτρα
Στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι κλείνουν, μεταξύ άλλων, κινηματογράφοι και γυμναστήρια.
Νέα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόρδας.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού, θα κλείσουν:
  • Παιδότοποι
  • Γυμναστήρια
  • Θέατρα
  • Κινηματογράφοι
  • Χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ιδιωτικών και δημοσίων
    πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου